Bestellen Bestellen

Informatie over de kruidenmix

Paardenvoeding op maat

De kruidenmix wordt na aankoop individueel op het dier gemeten en samengesteld met de gegevens die jij hebt opgegeven. Er wordt op verschillende soorten door HorseComplete geselecteerde mineralen, vitaminen, medicatie, supplementen, oliën en azijn gemeten. Tot de inhoud van de kruidenmix behoren natuurlijk alle kruiden, maar er kunnen ook Magnesium Oxide, Chlorella en Spirulina poeder bijgevoegd worden, omdat deze essentieel voor uw dier kunnen zijn in combinatie met de kruidenmix. De samenstelling wordt omschreven op de verpakking met een advies voor gebruik.

Advies

Over alle overige gemeten producten ontvangt u ook een advies, wanneer deze uit de meting naar voren komen. Deze producten kunt u daarna zelf aanschaffen, zoals in een Biologische winkel. Voorbeelden daarvan zijn koolzaadolie, appelazijn en vitamine B en dergelijke. Mocht er iets alarmerends uit de meting naar voren komen, dan wordt er contact met u opgenomen.

De prijzen van de kruidenmixen zijn inclusief 6% BTW en exclusief verzendkosten.

Let op!!!

Net als bij mensen kunnen sommige paarden, honden en katten etc. gevoelig zijn voor veranderingen in het voer. Geef in het begin kleine beetjes van de kruiden en kijk hoe de dieren erop reageren.

Kruiden zijn een toevoeging op het dagelijkse voer, zoals ruwvoer. Raadpleeg in het geval van ziekte een dierenarts en experimenteer dan niet met kruiden(mixen). Wij kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor ander gebruik van de kruiden dan door ons geadviseerd. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

Houdbaarheid

Om de producten ook na de koop lang te kunnen gebruiken, is het van belang om de produkten droog en koel te bewaren. De kruidenmix is dan een jaar houdbaar met uitzondering van kruidenmixen waarin Spirulina of Chlorella zit. Alle producten zijn gedroogd, maar er kan nog restvocht in zitten. Als de producten warm (in de zon) worden bewaard, kan er condens in de zak ontstaan. Hierdoor kan er schimmel in de zak komen. Ziet u vocht in de zak, laat de zak dan open, zodat het vocht kan verdampen. Ook is het van belang om de producten in het donker te bewaren, om afbraak van belangrijke voedingsstoffen onder invloed van het licht te voorkomen.