Bestellen Bestellen

De kosten en gebruik van kruiden

Het gebruik van kruiden

De kruiden worden gemeten voor een periode van ongeveer 5 weken, afhankelijk van de hoeveelheid die je dagelijks geeft aan jouw paard. Ervaring heeft geleerd dat het paard na 5 tot 6 weken voldoende uit de kruidenmix heeft gehaald. De combinatie van de kruidenmix heeft dan zijn werk gedaan, het paard geeft aan deze niet meer nodig te hebben en toe is aan een nieuwe kruidenmix.

Weetje

Na 5 tot 8 weken verliezen bepaalde kruiden ook hun werking, of kan het niet langer gegeven worden in verband met eventuele bijwerkingen. Sommige kruiden kunnen wel vaker of langer achter elkaar gegeven worden. Geef alleen nooit maanden of jaren lang dezelfde kruiden aan je paard.

Kruidenmix op maat

Als we na deze periode opnieuw gaan meten voor een kruidenmix, zien we dan ook dat het paard nieuwe behoeften heeft en nu kiest voor een andere samenstelling van kruiden. Bij ziekte, stress en pijn zien we bepaalde kruiden wel vaker terugkeren in de mix.

Het regulier gebruik van onze kruidenmix helpt het paard om in goede conditie te blijven en helpt bij het voorkomen van kolieken en ziekten. De voedingsstoffen in de kruiden dragen bij om fysiek en mentaal in balans te blijven en vullen de dagelijkse behoeften van het paard aan. De meeste van onze klanten gebruiken de kruidenmix als basis onderhoud voor hun paard, maar de kruidenmix kan ook worden gebruikt voor een eenmalige periode.

De kosten van een kruidenmix

Paardeneigenaren vinden kruidenmixen wel eens duur, maar is dat wel zo? Voor een gemiddeld paard betaal je € 45,- per kruidenmix per 5 weken exclusief verzendkosten. Omgerekend is dat afgerond € 1,30 per dag. Als je de kruidenmix opneemt in jouw voermanagement dan heb je 10 kruidenmixen nodig per jaar. Biks is goedkoper, maar waar bespaar je dan op? De gezondheid van jouw paard?

Voordelen van kruidenmixen

Als je kruidenmixen gebruikt voor jouw paard of pony en deze is (weer) gezond en in balans, dan heb je de volgende voordelen:

  1. Je verbruikt in veel mindere mate tot geen krachtvoer of supplementen meer. Hierdoor bespaar je veel geld aan dure producten. 
  2. De  kosten voor de dierenarts worden minder, want het paard is gezond en in balans en daardoor veel minder bevattelijk voor kolieken, maagzweren, bacteriën, eczemen, virussen en vooral voedingsgerelateerde ziekten (EMS).
  3. Het paard is beter trainbaar, het hoeft lichamelijk geen producten meer te verwerken die niet bij hem passen, welke stramheid, stijfheid en verzuring kunnen veroorzaken.
  4. Het paard kan mentaal zichzelf zijn, mede door te veel suikers kan een paard mentaal in negatieve zin veranderen.
  5. Het paard is minder blessure gevoelig.
  6. Het paard krijgt vaak een betere kwaliteit hoeven en een mooiere vacht.
  7. Kruiden werken preventief, helpen bij problemen en het herstel van het paard.

A hand of herbs a day, keeps the vet away!