Bestellen Bestellen

Kruiden zijn niet onschuldig

Pas op met het gebruik van kruiden

Kruiden zijn niet onschuldig of onschadelijk! Wij raden af om zomaar zelf te gaan dokteren. Als een paard vol zit met afvalstoffen en je gaat kruiden daarvoor inzetten kun je reacties krijgen, zoals bulten op de huid en dikke benen, maar er zijn ook heftigere reacties en die wil je voorkomen. Ook zijn er veel giftige kruiden en kruiden waar je maar voor korte duur of kleine hoeveelheden van kunt geven. Vanwege de grote keus weet je vaak niet precies welk kruid je moet inzetten, hoeveel en hoe lang.

Selectie van veilige kruiden

De kruiden die wij van HorseComplete gebruiken in onze kruidenmixen hebben zich in de loopt der jaren vanzelf geselecteerd. Het zijn grotendeels inheemse kruiden (Europa) en bijna altijd veilig om te geven. Uitzonderingen hierop zijn drachtige en zogende merries, paarden met maagproblemen en bij bepaalde ziekten.


Beste klant,

HorseComplete levert van 7 t/m 22 november geen bestellingen voor kruidenmixen of metingen uit vanwege vakantie. De laatste dag dat de kruidenmixen de deur uit gaan is 6 november, bestellingen gedaan op 5 november worden dus nog verstuurd of bijvoorbeeld pijnprotocollen gemeten. Natuurlijk kun je wel gewoon je bestelling plaatsen en deze worden vanaf maandag 25 november weer op volgorde van binnenkomst gemeten, gemixt en verstuurd. Aangezien Anouk wel aanwezig is kunnen 'Vraag het de Dierenarts' en andere producten, zoals magnesiumoxide en diatom wel gewoon geleverd worden! Ook is zijn te bereiken op anouk@horsecomplete.nl voor vragen.

Met vriendelijke groet, Jente Driessen

x